Siirry suoraan sisältöön

Ajankohtaista

Suomen Maatalousmuovien Kierrätys Oy alkaa kerätä maatalousmuoveja tiloilta elokuussa 2024 – keräämiseen luotu mobiilisovellus on nyt ladattavissa!

Suomen Maatalousmuovien Kierrätys Oy (SuMaKi) on maatalousmuovien valmistajien ja myyjien organisoima kierrätysyhteisö, joka alkaa kerätä maatalousmuoveja suoraan tiloilta elokuussa 2024. Nyt on julkaistu mobiilisovellus, jolla maanviljelijä voi kätevästi tehdä maatalousmuovien noutotilauksen. SuMaKin mobiilisovellus on nyt ladattavissa Apple- ja Android-sovelluskaupoissa. Vuonna 2024 SuMaKi kerää vain valkoisia ja värillisiä paalimuoveja.

SuMaKin noutopalvelu on maatiloille veloitukseton, jos muovit on lajiteltu oikein ja tilausehtoja on noudatettu. Veloitukseton nouto johtuu siitä, että 1.4.2024 alkaen paalimuovien myyntihintaan sisältyy kierrätysmaksu, jolla katetaan paalikalvojen keräys ja kierrätys suoraan tiloilta.

Julkaistu mobiilisovellus perustuu ZeroWaste-ohjelmistoon, jolla hoidetaan ajojärjestelyt ja saadaan tietoja muovien noutomääristä. Kun maanviljelijä tekee noutotilausta, sovellus pyytää etukäteen arvioimaan lajittelun oikeellisuutta ja antamaan noutoerän sijaintikoordinaatit. Tämä helpottaa onnistunutta lajittelua, vähentää turhia käyntejä ja auttaa kuljettajaa löytämään muovit.

On hyvä huomioida, että mobiilisovelluksen kautta maanviljelijät saavat sähköpostiin siirtoasiakirjat, jolla voivat osoittaa viranomaisille maatalousmuovien toimittamisen lainmukaiseen järjestelmään.

Tarkat ohjeet mobiilisovelluksen lataamisesta ja käytöstä löytyvät SuMaKin nettisivuilta:
http://maatalousmuovienkierratys.fi/etusivu/sumaki-noutotilaus-sovellus/

Lisätietoja:

Materiaalipäällikkö Anders Lundin, Sumi Oy, anders.lundin@sumi.fi, p. +358 50 381 0023